Organisasjoner

I Norge finnes det både offentlige og private organisasjoner som jobber med å forebygge spilleavhengighet og hjelpe personer som sliter med spilleproblemer.

Hjelpelinjen

Hjelpelinjen gir deg mulighet til å ringe og snakke med helsepersonell med spesialopplæring helt anonymt og kostnadsfritt. Deres hjelpetelefon gir deg hjelp og råd til å håndtere din spillsituasjon. De tilbyr veiledning og informasjon om behandling og behandlingsalternativer. Du kan nå dem på telefon 800 800 40, alle hverdager fra 09:00 til 21:00, tillegg til en rekke behandlingssteder rundt om kring i Norge.

Nettsiden www.hjelpelinjen.no gir deg en komplett oversikt over behandlingsalternativ og de typiske faresignalene. I tillegg tilbyr de økonomisk rådgivning og tips og råd til pårørende.

Hjelpelinjen er organisert i samarbeid med Lotteritilsynet og Sykehuset Innlandet HF Sanderud, og har som mål å hjelpe mennesker i krise, vise til hjelp og behandling, i tillegg til å samle informasjon om spilleavhengighet.

Forebygge og hjelpe

Spillavhengighet Norge

Organisasjonen Spillavhengighet Norge ble opprettet av Lill-Tove Bergmo etter at hun selv fikk oppleve spilleavhengighet på nært hold som pårørende. I dag drives organisasjonen på frivillig basis med ca 20 engasjerte som hjelper og gir råd.

På nettsiden www.spilleavhengighet.no kan du lese mer om organisasjonen, hvem de frivillige er, deres erfaringer og hvordan de ønsker å hjelpe personer som sliter med spilleproblemer.

Du kan kontakte Spillavhengighet Norge på telefon 477 00 200 eller via e-post. Du vil da få muligheten til å snakke med en som er engasjert og har til dels samme erfaring.

Spillkontroll.no

Spillkontroll.no er et nettsted som er utviklet av Blå Kors i samarbeid med ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering. Den opprinnelige siden ble lansert i 2010 med støtte fra Helsedirektoratet. I dag driftes siden av Blå Kors Poliklinikk i Oslo. Du har muligheten til å teste deg selv om du er innenfor faresonen for spilleavhengighet, gjennomføre selvhjelp-spill for både pårørende og avhengige. I tillegg har nettsiden omfattende informasjon om avhengighet, behandlingsmetoder og så videre. Du kan enkelt ta kontakt med organisasjonen via e-post eller telefon og snakke med dem om problemene du opplever og beste behandlingsmetode.

Blå Kors er en organisasjon som fremmer rusfrihet i det norske samfunnet og driver i dag 56 virksomheter i 16 fylker. Organisasjonen tilbyr behandlingstilbud til spilleavhengige flere steder i landet, og oppfordrer til å ringe Hjelpelinjen for mer informasjon om behandlingstilbud, eller komme innom en av deres lokaler.

Fastlege

Du kan oppsøke din fastlege om du ønsker å søke hjelp og få behandling for spilleavhengighet. Fastlegen kan hjelpe deg og eventuelt henvise deg til spesialiserte behandlingstilbud.

Frivillige støttegrupper

Frivillige støttegrupper for spilleavhengige og organisasjoner som retter sin virksomhet mot problematisk spillatferd kan søke om økonomisk støtte fra staten. Disse støttegruppene gir et viktig lavterskeltilbud til mennesker som opplever spilleproblemer. Sammen med hjelpeapparat og offentlige myndigheter bidrar støttegruppene til å forebygge problemer og redusere skadene som kan forekomme. I 2017 til det bli delt ut 2,2 millioner kroner til frivillige støttegrupper.