Anonyme Gamblere

Anonyme Gamblere er et internasjonalt fellesskap av menn og kvinner som har diagnostisert seg selv som spilleavhengige. De ønsker alle å være sammen med likesinnede og hjelpe seg selv og andre. Det arrangeres møter hvor avhengige kan dele sine erfaringer og støtte hverandre i kampen mot spilleproblemene. Anonyme spillere har et tolv-trinns program som de går gjennom mot et felles mål om å bli kvitt sine problemer. Det koster ingenting å bli en del av anonyme gamblere, det eneste som kreves er en vilje og et ønske om å bli kvitt sine spilleproblemer. Organisasjonen har ingen religiøs eller politisk agenda, og tar ingen parti i debatter.

Organisasjonen startet opp i Los Angeles i 1975, og har i dag over 1000 grupper i USA. Anonyme Gamblere har også spredd seg internasjonalt, og du kan søke hjelp i mange land både i Europa og resten av verden.

12-steg behandlingsprogram

12-stegs program

Anonyme Gamblere arbeider med et 12-steg behandlingsprogram som er basert på gamle åndelige prinsipper og forankret i sunn medisinsk behandling.

 1. Vi innrømmet at vi var maktesløse overfor vår avhengighet, og at våre liv var blitt umulig å mestre.
 2. Vi kom til å tro at en makt større enn oss selv kunne gi oss forstanden tilbake.
 3. Vi tok en beslutning om å overlate vår vilje og vårt liv til Den Høyere Makts omsorg, slik vi selv oppfatter det.
 4. Vi foretok en grundig og fryktløs moralsk og økonomisk selvransakelse.
 5. Vi innrømmet for Den Høyere Makt, for oss selv og for et annet menneske nøyaktig hvordan det forholdt seg med våre feil.
 6. Vi var fullstendig rede til å la Den Høyere Makt fjerne alle disse karakterfeil hos oss.
 7. Vi ba Den Høyere Makt ydmykt om å fjerne våre feil.
 8. Vi laget en liste over alle personer vi hadde skadet, og ble villig til å gjøre opp med dem alle.
 9. Vi gjorde opp direkte overfor disse mennesker hvor det var mulig, unntatt når det ville skade dem eller andre.
 10. Vi fortsatte med å ta selvransakelse på daglig basis, og når vi hadde feilet innrømmet vi det med en gang.
 11. Vi søkte gjennom bønn og meditasjon å forbedre vår bevisste kontakt med Den Høyere Makt, slik vi selv oppfatter det, og ba bare om Dens vilje med oss og kraft til å utføre den.
 12. Etter å ha hatt en åndelig oppvåkning som følge av disse trinn, forsøkte vi å bringe budskapet til andre spilleavhengige og praktisere disse prinsippene i alle våre livsforhold.

Anonyme Gamblere i Norge

Anonyme Gamblere holder også til i Norge hvor de hjelper nordmenn som sliter med spilleavhengighet gjennom jevnlige møter. Møtene er helt anonyme, og består av historier fra personer som sliter med å stoppe å spille, noe som har påvirket familien, venner og økonomien. Uansett hva som blir sagt, forblir alle historiene innenfor de fire veggene.

Programmet har som mål å hjelpe kvinner og menn å slutte med all form for gambling med penger. Trenger du hjelp og ønsker å delta på et møte kan du kontakte Anonyme Gamblere på telefon 95 81 09 34 eller via e-post.